top of page
01.jpg

RAADHUISSTRAAT 6

Het huidige hoofdkantoor van de Ouborg Group, waar Ouborg Vastgoed deel van uitmaakt, is sinds 2012 gevestigd in het prachtige gerenoveerde rijksmonument het Raadhuis (’t Raedthuys). Dit gebouw dateert van 1792 en is midden in de historische kern van de Bredase wijk Ginneken gelegen.
Het statige classicistische pand is ontworpen door de Bredase architect Herman Huijsers. Kenmerkend voor het buitenaanzicht zijn de symmetrische trappen en de indrukwekkende monumentale deur tussen twee Korinthische zuilen.
Het pand heeft ruim twee eeuwen gediend als raadhuis voor verschillende gemeenten. Tot 1942 voor de zelfstandige gemeente Ginneken, die in dat jaar werd ingelijfd bij Breda. Daarna werd het raadhuis gebruikt door het gemeente bestuur van Nieuw-Ginneken (Ulvenhout en Bavel). Ook zijn er een café en een “huis van arrest” gevestigd geweest. Achter het pand bevinden zich nog enkele authentieke gevangeniscellen. Van 1811 tot 1878 zetelde op de bovenetage het kantongerecht van Ginneken.
Ouborg Vastgoed verwierf het Raadhuis in 2004. In zijn huidige, gerestaureerde staat heeft het monument de voorname uitstraling van weleer.

bottom of page